Onze camping

Onze camping

Aangenaam!

Dit zijn wij, Willem en Hellen, samen met onze twee zonen Jesse en Bryan. Wij zijn natuurliefhebbers, houden van het buitenleven en actief bezig zijn. Ons motto is genieten van het leven en van de tijd met elkaar.

In het voorjaar van 2020 zouden wij met zijn vieren een mooie lange reis door Scandinavië maken. Dit leek ons erg gaaf om te doen, maar is ook een mooie gelegenheid om alles eens goed op een rijtje te zetten: wie zijn wij en wat willen wij nou écht… De reis is er vanwege het coronavirus niet van gekomen, maar de droom om een eigen camping te runnen kwam wel naar boven. Na jarenlang zelf, veelal met onze eigen camper, te hebben rondgereisd, was het tijd om aan de andere kant van het roer te staan. Na een zoektocht naar de juiste camping en vooral de juiste locatie, zijn wij hier eind 2020 als Noord-Hollander en Fries in de Achterhoek terecht gekomen. Wat  bevalt dat goed! We genieten volop van dit leven en de prachtige omgeving, al hebben wij zelf nog lang niet alles gezien! Willem heeft zich volledig op de camping gericht, Hellen werkt er nog deels naast als verpleegkundige. In de wintermaanden pakken wij klussen aan, om de camping steeds mooier te maken. Dit doen wij met z’n vieren, de jongens helpen ons waar ze kunnen (en willen) graag mee. De rest van het jaar doen wij er alles aan om jullie een mooie, onbezorgde vakantie te bieden!  

Ons doel is dat onze gasten een vooruitstrevende, vernieuwende en zelfvoorzienende camping ervaren, waar gastvrijheid voorop staat. 

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op Camping Schoneveld!

Het "Schone Veld"

Tientallen jaren geleden was dit stuk grond een open veld in een bosrijk gebied: “het Schone Veld”. Boerderij Schoneveld is jarenlang een boerenbedrijf geweest die meerdere generaties van ouder op kind is over gegaan. Sinds 2005 heeft familie Hakken hier naast de boerderij een camping opgebouwd: Boerderij Schoneveld. De boerenwerkzaamheden zijn ondertussen al enkele jaren gestopt, de camping wordt ieder jaar een beetje mooier. Wij zijn trots dat wij het stokje van familie Hakken over mochten nemen.

Leuk om te doen

Op onze camping zijn rust en ruimte essentieel, genieten van het buitenleven, de natuur en de omgeving. Maar natuurlijk wel met een gezellige, gemoedelijke sfeer! Er zijn verschillende bankjes, picknicktafels en zithoeken. Wij hebben een boekenkast, pak of ruil gerust een boek of tijdschrift.
Er staan op ons terrein verschillende fruitbomen. Wanneer het fruit rijp is, ben je van harte welkom om zelf wat te plukken.
Na een dag vol nieuwe ervaringen kun je ’s avonds heerlijk opwarmen bij de vuurplaats. Een ontmoetingsplek waar vaak mooie gesprekken en verhalen samen komen of je rustig kunt genieten van de sterrenhemel. 

Wij hebben geen animatieteam, maar de kinderen genieten volop van de mogelijkheden op onze camping. Omdat onze camping kleinschalig en vrijwel autovrij is, kunnen de kinderen heerlijk samen spelen. Kom eens een kijkje nemen bij de dierenweide. Als wij de dieren gaan voeren, ben je van harte welkom om ons een handje te helpen. Ook de zandbak met waterspeelplaats, de skelters en fietsjes zorgen voor urenlang speelplezier. Verder zijn er leuke speeltoestellen en bij slecht weer hebben we ook een fijne overdekte speelhoek. De kinderen mogen hier genieten, spelen, ontdekken en vies worden! Natuurlijk met respect voor elkaar en de natuur.
In de vakantieperiode stoken wij regelmatig het kampvuur op om samen met de kinderen marshmallows of popcorn te bakken. Kom genieten en beleef het buitenleven!

Handig om te weten

Ons team

Willem Huitema

Willem

Hellen Plugboer

Hellen

Jesse

Bryan

Dierenweide van Camping Schoneveld in de Achterhoek

Steve

Owen

Camping Schoneveld door de jaren

December 1, 2022
Parkeerterrein

Het parkeerterrein wordt aangepakt, alle auto's staan vanaf nu op één centrale plek:)

November 7, 2022
Verwijderen mestsilo

De mestsilo op ons terrein is niet meer in gebruik. Deze zal in in het november 2022 worden verwijderd. De ruimte die vrij komt zal gedeeltelijk gebruikt worden als parkeerterrein en een ander deel als heerlijke relaxplek

November 15, 2021
Plaatsing zonneboiler

Op de sanitaire ruimte is een zonneboilersysteem geplaatst, om zo het gasverbruik te reduceren.

March 15, 2021
Camping Schoneveld opent opnieuw haar deuren

Na vele maanden klussen is het eindelijk zover: de nieuwe Camping Schoneveld opent opnieuw haar deuren. Onze droom is werkelijkheid geworden 🙂

November 2, 2020
Willem en Hellen nemen de camping over

Een nieuwe mijlpaal, Willem en Hellen krijgen de sleutel van Boerderij Schoneveld. De nieuwe naam: Camping Schoneveld. Het grote avontuur kan beginnen.

May 16, 2005
Boerderij Schoneveld opent haar deuren

Boerderij Schoneveld is een feit! Hier kunnen gasten 'kamperen bij de boer' en genieten van een ontspannen vakantie.