Aangenaam!

Dit zijn wij, Willem en Hellen, samen met onze twee zonen Jesse en Bryan. Wij zijn natuurliefhebbers, houden van het buitenleven en actief bezig zijn. Ons motto is genieten van het leven en van de tijd met elkaar.

In het voorjaar van 2020 zouden wij met zijn vieren een mooie lange reis door Scandinavië maken. Dit leek ons erg gaaf om te doen, maar is ook een mooie gelegenheid om alles eens goed op een rijtje te zetten: wie zijn wij en wat willen wij nou écht… De reis is er vanwege het coronavirus niet van gekomen, maar de droom om een eigen camping te runnen kwam wel naar boven. Na jarenlang zelf te hebben rondgereisd, was het tijd om aan de andere kant van het roer te staan. Na een zoektocht naar de juiste camping en vooral de juiste locatie, zijn wij hier eind 2020 als Noord-Hollander en Fries in de Achterhoek terecht gekomen. Wat  bevalt dat goed! We genieten volop van dit leven en de prachtige omgeving! Willem heeft zich volledig op de camping gericht, Hellen werkt er nog deels naast als verpleegkundige. In de wintermaanden pakken wij klussen aan, om de camping steeds mooier te maken. Dit doen wij met z’n vieren, de jongens helpen ons waar ze kunnen (en willen) graag mee. De rest van het jaar doen wij er alles aan om jullie een mooie, onbezorgde vakantie te bieden!  

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op Camping Schoneveld!

Agenda 2024

Zodra wij onze agenda voor 2024 rond hebben, zullen wij het laten weten. Sowieso zal de BBQ meermalen worden aangestoken en zal troubadour Gery Groot Zwaaftink weer langskomen. Daarnaast stoken wij regelmatig het kampvuur op en kunnen wij ook zeker hulp gebruiken bij het voeren van de dieren 🙂

Het "Schone Veld"

Tientallen jaren geleden was dit stuk grond een open veld in een bosrijk gebied: “het Schone Veld”. Boerderij Schoneveld is jarenlang een boerenbedrijf geweest die meerdere generaties van ouder op kind is over gegaan. Sinds 2005 heeft familie Hakken hier naast de boerderij een camping opgebouwd: Boerderij Schoneveld. De boerenwerkzaamheden zijn ondertussen al meerdere jaren gestopt, onze camping wordt ieder jaar een beetje mooier. 

Leuk om te doen

Op onze camping zijn rust en ruimte essentieel, genieten van het buitenleven, de natuur en de omgeving. Maar natuurlijk wel met een gezellige, gemoedelijke sfeer! Er zijn verschillende bankjes, picknicktafels en zithoeken. Wij hebben een boekenkast, pak of ruil gerust een boek of tijdschrift.
Er staan op ons terrein verschillende fruitbomen. Wanneer het fruit rijp is, ben je van harte welkom om zelf wat te plukken.
Na een dag vol nieuwe ervaringen kun je ’s avonds heerlijk opwarmen bij de vuurplaats. Een ontmoetingsplek waar vaak mooie gesprekken en verhalen samen komen of je rustig kunt genieten van de sterrenhemel. 

Wij hebben geen animatieteam, maar de kinderen genieten volop van de mogelijkheden op onze camping. Omdat onze camping kleinschalig en vrijwel autovrij is, kunnen de kinderen heerlijk samen spelen. Kom eens een kijkje nemen bij de dierenweide. Als wij de dieren gaan voeren, ben je van harte welkom om ons een handje te helpen. Ook de zandbak met waterspeelplaats, de skelters en fietsjes zorgen voor urenlang speelplezier. Verder zijn er leuke speeltoestellen en bij slecht weer hebben we ook een fijne overdekte speelhoek. De kinderen mogen hier genieten, spelen, ontdekken en vies worden! Natuurlijk met respect voor elkaar en de natuur.
In de vakantieperiode stoken wij regelmatig het kampvuur op om samen met de kinderen marshmallows of popcorn te bakken. Kom genieten en beleef het buitenleven!

Handig om te weten

01.

Ons terrein is autoluw

Natuurlijk kun je wel met je auto bij aankomst & vertrek over het terrein rijden, maar verder zo min mogelijk. Zo houden we rustig voor alle gasten en kunnen de kinderen veilig spelen.

02.

Aankomst en vertrek

Aankomst op de camping is mogelijk vanaf 13.30 uur. Vertrek om 11.00 uur. Aankomst in de accommodaties kan vanaf 15.00 uur, vertrek om 10.00 uur, zodat we het klaar kunnen maken voor de volgende gasten. Wil je eerder komen of langer blijven? Overleg met ons voor de mogelijkheden.

03.

Rust en gezelligheid gaan prima samen!

Wij hebben ons terrein zo ingericht, dat iedereen kan genieten van de rust en/of gezelligheid. Kom jij dat ook ervaren? We vragen je wel om na 22:30 uur geen lawaai meer te maken.

04.

Honden zijn welkom

In één van de tenten zijn honden in overleg toegestaan, mits aangelijnd. Zou je dit van tevoren met ons willen overleggen?

05.

Groepen

Wil je met een grotere groep komen en verschillende kampeerplekken/accommodaties huren? Overleg dan met ons voor de mogelijkheden. Wij staan groepen tot op zekere hoogte toe, onder een aantal voorwaarden om het voor iedereen leuk te houden. Let op: ons terrein is niet geschikt voor vriendengroepen, collega's of bedrijfsuitjes.

06.

Reserveren en annuleren

Ben je van plan bij ons te reserveren? Houdt er dan rekening mee dat je de gehele gereserveerde periode moet betalen. Ook als je zelf besluit eerder te vertrekken. Dit om teleurstellingen van andere gasten te voorkomen.

Wil je je reservering annuleren? Dan zijn er ten alle tijden kosten aan verbonden. Dit ongeacht de reden. Denk aan een annuleringsverzekering, wij raden je aan deze af te sluiten. Lees gerust onze huisregels of onze algemene voorwaarden.

07.

We zijn in 2024 open van 28 maart tot 28 oktober

Je kunt via onze site boeken. Bellen of een mail sturen kan natuurlijk ook.

Camping Schoneveld door de jaren

Plaatsing warmtepompboiler
Voor de vakantiehuisjes zijn twee warmtepompboilers geplaatst
maart 2023
Mestsilo verwijderen
De mestsilo is verwijderd! Hier is nu een ruim parkeerterrein en een gezellige zithoek voor in de plaats gekomen. Ook wordt een deel van het terrein aangepakt.
november 2022
Receptie
De Schoppe is volledig omgebouwd tot receptie. Hier is ook een gezellige zithoek voor de koudere en/of nattere dagen.
november 2021
Camping Schoneveld opent opnieuw haar deuren
De eerste klussen zijn klaar, wij zijn klaar voor ons eerste seizoen 🙂 Kom jij ook?
maart 2021
De eerste verbouwingen
Deze winter hebben wij een aantal verbouwingen in de planning. Zo wordt o.a. astbest verwijderd, een deel van de schuur gesloopt en de dierenweide verplaatst.
november 2020
Boerderij Schoneveld wordt Camping Schoneveld
Wij gaan de uitdaging aan en hebben deze mooie camping overgenomen 🙂
2 november 2020