Camping Schoneveld Ruurlo

Onze camping

Onze camping

Camping Schoneveld Ruurlo

Aangenaam, wij zijn Willem en Hellen

Samen met onze zonen Jesse en Bryan zijn wij november 2020 naar Ruurlo verhuisd om Camping Schoneveld voort te zetten. Een prachtige natuurlijke camping in hartje Achterhoek! Willem heeft twee rechterhanden en houdt zich vooral bezig om de camping elke dag mooier te maken. Hellen klust ook mee en zorgt er daarnaast voor dat de dagelijkse gang van zaken op rolletjes loopt.

Ons doel is dat onze gasten een vooruitstrevende, vernieuwende en zelfvoorzienende camping ervaren, waar gastvrijheid voorop staat. 

Wij kijken ernaar uit om je te verwelkomen op Camping Schoneveld!

Over Camping Schoneveld

Tientallen jaren geleden was dit stuk grond een open veld in een bosrijk gebied: “het Schone Veld”. Boerderij Schoneveld is jarenlang een boerenbedrijf geweest die meerdere generaties van ouder op kind is over gegaan. Sinds 2005 heeft familie Hakken hier naast de boerderij een camping opgebouwd: Boerderij Schoneveld. De boerenwerkzaamheden zijn ondertussen al enkele jaren gestopt, de camping wordt ieder jaar een beetje mooier. Wij zijn trots dat wij het stokje van familie Hakken over mochten nemen. 

Plattegrond

Ingang van de camping is aan de noordzijde via de Sleumersteeg.

Plattegrond van Camping Schoneveld te Ruurlo

Handig om te weten

Covid-19

Voor een prettig verblijf in deze coronatijd hebben wij de camping zo ingericht en voorzieningen getroffen, zodat je bij ons zo veilig mogelijk kan verblijven. Dit doen wij volgens de richtlijnen van de rijksoverheid én de richtlijnen die zijn vermeld in de noodverordening van Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. Natuurlijk vragen wij jou ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Houd je te allen tijde aan de basisregels die zijn opgesteld door het RIVM. Indien het RIVM besluit dat de camping moet sluiten, kun je kosteloos omboeken of annuleren. 

Onze getroffen maatregelen

Leuk om te doen

Op ons terrein

Op onze camping zijn rust en ruimte essentieel. Ook voor de kleintjes is er van alles te beleven: kom bijvoorbeeld eens een kijkje nemen bij de dierenweide. Als wij de dieren gaan voeren, ben je van harte welkom om ons een handje te helpen. Ook de skelters en fietsjes zorgen voor urenlang speelplezier. Verder zijn er leuke speeltoestellen en bij slecht weer hebben we ook een fijne overdekte speelhoek

Er staan op ons terrein verschillende fruitbomen. Wanneer het fruit rijp is, ben je van harte welkom om zelf wat te plukken.

Na een dag vol nieuwe ervaringen kun je ’s avonds heerlijk opwarmen bij de vuurplaats. Een ontmoetingsplek waar vaak mooie gesprekken en verhalen samen komen of je rustig kunt genieten van de sterrenhemel. 

In de omgeving

Ruurlo is een fijn dorp met gezellige restaurants en winkels. Het ligt in het hart van de Achterhoek, bekend om zijn coulisselandschap. In en rondom Ruurlo kun je prachtig wandelen en fietsen langs idyllische bospaden en dorpjes. Houd je meer van mountainbiken? Er zijn hier meerdere mooie mountainbikeroutes in de nabije omgeving.

Er zijn verschillende prachtige kastelen in de Achterhoek, waaronder Kasteel Ruurlo en Kasteel Vorden.
Klimbos Achterhoek, Doolhof Ruurlo en Belevingspark Cactus Oase zijn ook aanraders. Evenals Hof van Eckberge in Eibergen en Erve Brooks in Gelselaar.

In de buurt zijn er diverse leuke musea, zoals museum MORE in het kasteel in Ruurlo, museum Lebbenbrugge, het Brandweermuseum of het Kristalmuseum. Ideaal als je een dagje geschiedenis wilt beleven of als het niet zulk mooi weer is.

Geen zwembad in de buurt? Zeker wel! Op 8 km afstand ligt recreatiegebied Hambroekplas, waar je heerlijk kunt zwemmen. Ruurlo heeft een openluchtzwembad met de grootste dubbele wedstrijdglijbaan van Nederland. In de buurt zijn ook verschillende overdekte zwembaden. Je kunt ook gaan suppen, of stand-up paddle surfing, door Zutphen bij sup@zutphen of kanoën over de Berkel bij Ultimate Adventures

In de omgeving van Ruurlo vind je onder andere de eeuwenoude Hanzesteden Zutphen en Doesburg en tal van andere mooie dorpjes en steden, zoals Borculo, Lochem en Vorden. 

Duurzame en ecologische camping

Het is voor ons een belangrijk aspect om zelfvoorzienend te worden. Ook zijn wij graag milieu bewust, streven we naar vermindering van CO2-uitstoot en werken wij aan CO2-compensatie. Wij beschikken over 100 zonnepanelen, waarmee wij vrijwel zelfvoorzienend zijn. Er is een waterpomp om onze tuin te besproeien. November 2021 is op het douchegebouw een zonneboiler geplaatst, om het gasverbruik te reduceren. 

In het jaar 2021 hebben wij een bloemenweide van 3000 m2 aangelegd en al zeker 1000 boompjes en struiken geplant. De dieren in onze dierenweide krijgen enkel biologisch voer. De kippen zullen op deze manier biologische eieren leggen. Bij alles wat we op de camping aanschaffen, maken en verbouwen, proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. Dit lukt niet altijd 100%, maar we streven wel naar een zo duurzaam en transparant mogelijk geheel. Naarmate wij ons verder ontwikkelen, ontwikkelt onze duurzame visie met ons mee.

Ons team

Willem Huitema

Willem

Hellen Plugboer

Hellen

Jesse

Bryan

Dierenweide van Camping Schoneveld in de Achterhoek

Steve

Owen

Camping Schoneveld door de jaren

November 1, 2022
Verwijderen mestsilo

De mestsilo op ons terrein is niet meer in gebruik. Wij streven ernaar om deze in de winter 2022/2023 te verwijderen.

November 15, 2021
Plaatsing zonneboiler

Op de sanitaire ruimte wordt een zonneboilersysteem geplaatst, om zo het gasverbruik te reduceren.

November 1, 2021
Verbouwing receptie

De oude schuur gaan we deze winter ombouwen tot receptiegebouw.

October 15, 2021
Bloemenweide aanleggen

Op een ruim stuk grond bij de ingang van onze camping én op het kampeerterrein hebben wij een grote bloemenweide aangelegd en struiken en bomen geplant.

March 15, 2021
Camping Schoneveld opent opnieuw haar deuren

Na vele maanden klussen is het eindelijk zover: de nieuwe Camping Schoneveld opent opnieuw haar deuren. Onze droom is werkelijkheid geworden 🙂

November 3, 2020
Start verbouw

De eerste plannen worden direct uitgevoerd: het grootste gedeelte van de asbest-daken wordt verwijderd, de dierenweide wordt verplaatst, er worden nieuwe kampeerplaatsen gecreëerd, en zo kunnen we nog wel even doorgaan...

November 2, 2020
Willem en Hellen nemen de camping over

Een nieuwe mijlpaal, Willem en Hellen krijgen de sleutel van Boerderij Schoneveld. De nieuwe naam: Camping Schoneveld. Het grote avontuur kan beginnen.

May 16, 2005
Boerderij Schoneveld opent haar deuren

Boerderij Schoneveld is een feit! Hier kunnen gasten 'kamperen bij de boer' en genieten van een ontspannen vakantie.