In de omgeving

In de omgeving

Ruurlo is een fijn dorp met gezellige restaurants en winkels. Het ligt in het hart van de Achterhoek, bekend om zijn coulisselandschap. In en rondom Ruurlo kun je prachtig wandelen en fietsen langs idyllische bospaden en dorpjes.  

Er zijn verschillende prachtige kastelen in de Achterhoek, waaronder Kasteel Ruurlo en Kasteel Vorden.
Klimbos Achterhoek, Doolhof Ruurlo en Belevingspark Cactus Oase zijn ook aanraders. Evenals Hof van Eckberge in Eibergen en Erve Brooks in Gelselaar.

In de buurt zijn er diverse leuke musea, zoals museum MORE in het kasteel in Ruurlo, museum Lebbenbrugge, het Brandweermuseum of het Kristalmuseum. Ideaal als je een dagje geschiedenis wilt beleven of als het niet zulk mooi weer is.

Geen zwembad in de buurt? Zeker wel! Op 8 km afstand ligt recreatiegebied Hambroekplas, waar je heerlijk kunt zwemmen. Ruurlo heeft een openluchtzwembad met de grootste dubbele wedstrijdglijbaan van Nederland. In de buurt zijn ook verschillende overdekte zwembaden, zoals zwembad de Beemd in Lochem. Je kunt ook gaan suppen, of stand-up paddle surfing, door Zutphen bij sup@zutphen of kanoën over de Berkel bij Ultimate Adventures

In de omgeving van Ruurlo vind je onder andere de eeuwenoude Hanzesteden Zutphen en Doesburg en tal van andere mooie dorpjes en steden, zoals Borculo, Lochem en Vorden. 

Bron foto’s: Achterhoek Toerisme

Outdoor

Wil je meer actie? De Achterhoek leent zich geweldig voor diverse outdoorsporten. Houd je van mountainbiken of gravelbiken? Er zijn hier meerdere gave routes in de nabije omgeving. Stap op de mountainbike voor MBT route Ruurlo, Lochem, Vorden en Zelhem. MTB route Lochem staat op plek 2 van de 245 routes in Nederland (in 2021). Je kunt zo vanaf onze camping opstarten!
Ook voor gravelbiken zijn er meerdere uitdagende routes in de nabije omgeving! Maar natuurlijk kun je ook prachtig harldopen, trailrunnen en paardrijden. Genoeg te beleven voor een actieve vakantie!

Neem eens een kijkje op: https://outdoorachterhoek.nl

Bron foto’s: Outdoor Achterhoek (https://outdoorachterhoek.nl)

Historie in Ruurlo: het oude kasteel Ruurlo is schitterend gerenoveerd. Het is ook de plek waar Museum MORE is gevestigd.

mountainbiken in de Achterhoek

Ontdek de prachtige omgeving op de fiets. Er zijn tal van schitterende fiets- en mountainbike routes vlakbij de camping.

Ga op avontuur in het Klimbos Achterhoek! Er is een junior klimroute en tokkelroutes en een bungeejump voor meer uitdaging.

Een belevingspark, dierentuin en restaurant in één. Gegarandeerd een heerlijk dagje weg en dat maar op 15 km van de camping!